![The producers for our regional food Figure: The producers for our regional food](Bilder/produzenten.jpg)
The producers for our regional food
We know our longtime producers personally and support their sustainable agriculture; especially the rearing of Murnau-Werdenfelser cattle. "Preservation through consumption": Our motto characterises our overall orientation. Our responsible partners - farmers and growers - from the region pay attention to species-appropriate upbringing, a controlled animal husbandry, local feed without additives, gentle transport and stress-free slaughter of the animals.
Murnau-Werdenfelser cattle and brown mountain sheep
![Der Archehof Schlickenrieder ist ein regionaler Landwirtschaftsbetieb und unser Produzent für Fleisch vom Murnau-Werdendenfelser Rind und vom braunen Bergschaf im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Der Archehof Schlickenrieder ist ein regionaler Landwirtschaftsbetieb und unser Produzent für Fleisch vom Murnau-Werdendenfelser Rind und vom braunen Bergschaf im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/archehof-schlickenrieder-produzent-bayerisches-wirtshaus-restaurant-muenchen.jpg)
On the Arche-Hof farm in Otterfing, 70 hectares of land are farmed full-time according to the guidelines of organic farming. The Arche-Hof, with its operators Anja and Georg Schlickenrieder, is a member of the "Naturland Association of Organic Farming" since 1998.
Murnau-Werdenfelser cattle from other regional suppliers
![Murnau-Werdenfelser Rinder von regionalen Landwirten aus der Region Murnau-Werdenfeleser Land im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Murnau-Werdenfelser Rinder von regionalen Landwirten aus der Region Murnau-Werdenfeleser Land im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/murnauwerdenfelser-rinder-von-regionalen-landwirten-bayerisches-wirtshaus-restaurant-muenchen.jpg)
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Murnau-Werdenfelser cattle.
Fleckvieh Cattle
![Fleisch von Fleckviehrinder mit dem Gütesiegel BayernOx© – von regionalen Landwirten aus Miesbach, Traunstein und Weilheim im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Fleisch von Fleckviehrinder mit dem Gütesiegel BayernOx© – von regionalen Landwirten aus Miesbach, Traunstein und Weilheim im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/fleckvieh-rinder-von-bayernox-bayerisches-wirtshaus-restaurant-muenchen.jpg)
All Fleckvieh cattle come exclusively from farmers from Miesbach, Traunstein and Weilheim. The seal of approval "BayernOx" - an initiative of committed local residents of Munich - stands for strictly controlled, high-quality, regional and healthy meat enjoyment.
Vension (seasonal)
![Rehwild, Rotwild und Gämse von unserem Jäger Karl Schmid aus dem Jagdrevier Schehdorf im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Rehwild, Rotwild und Gämse von unserem Jäger Karl Schmid aus dem Jagdrevier Schehdorf im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/wild-rehwild-rotwild-aus-der-region-bayerisches-wirtshaus-restaurant-muenchen.jpg)
Vension from the region around Bad Tölzer Land or Sylvenstein.
White and spotted mountain sheeps (seasonal)
![Weiße und gescheckte Bergschafe aus der Region Ohlstadt am Kochelsee im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Weiße und gescheckte Bergschafe aus der Region Ohlstadt am Kochelsee im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/bergschafe-aus-der-region-bayerisches-wirtshaus-restaurant-muenchen.jpg)
Mountain Sheeps from from Ohlstadt, a municipality in the district of Garmisch-Partenkirchen. The slow breeding of the animals, their physical endurance in the terrain as well as the resistance to the extreme weather in the mountains characterize this breed.
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Mountain Sheeps from Ohlstadt.
Ducks and geese
![Gänse und Enten vom Geflügelhof Lugeder aus Neuerding bei Altötting im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Gänse und Enten vom Geflügelhof Lugeder aus Pleiskirchen bei Altötting im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/enten-gefluegelhof-lugeder-bayerisches-wirtshaus-restaurant-muenchen.jpg)
The poultry farm of the Lugeder family is located in the district of Altötting. Three generations live and work in this family business. The ducks and geese can walk freely from the first day of life in the spacious stables of the poultry farm.
Original Aischgründer carp (seasonal)
![Original Aischgründer Karpfen im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Original Aischgründer Karpfen im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/aischgruender-karpfen-bayerisches-wirtshaus-restaurant-muenchen.jpg)
The carp is a typical specialty of the Aischgrund (protected geographical indication).
Trout and char
![Forellen und Saiblinge aus den Weihern im Isartal im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Forellen und Saiblinge aus den Weihern im Isartal im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/forellen-saiblinge-fischzucht-aumuehle-isartal-bayerisches-wirtshaus-restaurant-muenchen.jpg)
In the heart of the Pupplinger Au, in the middle of one of the largest Bavarian landscape protection areas, Manager Philipp Zechmeister and his Team breeds domestic fish in his "Fischzucht Aumühle in the Isartal". The year-round low water temperature in its natural ponds with pure spring water is the guarantee for the high quality of trout, saibline and many other domestic fish.
Renken, Pike, Pike-perch und Perch (seasonal)
![Fische aus dem Ammersee im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Fische aus dem Ammersee im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/produzenten-streicher.jpg)
Fresh fish from Lake Ammersee are given by Fischer Andreas Streicher from Inning am Ammersee.
Schrobenhhausener Spargel (p. g. i.)
![Schrobenhausener Spargel aus Adelshausen im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Schrobenhausener Spargel aus Adelshausen im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/schrobenhausener-spargel-im-bayerischen-wirtshaus-restaurant-muenchen.jpg)
We get our asparagus from the family Raba from Adelshausen in the asparagus area Schrobenhausen. The asparagus cultivation on this farm has been practiced since the 1960s.
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Asparagus farm Raba.
Potatoes
![Kartoffeln vom Familienbetrieb Burgis aus der Oberpfalz im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Kartoffeln vom Familienbetrieb Burgis aus der Oberpfalz im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/kartoffeln-aus-der-region-im-bayerischen-wirtshaus-restaurant-muenchen.jpg)
Burgis supplies finest potatoes, which are awarded the quality seal "Geprüfte Qualität - Bayern". Proven quality from Bavaria, which you can rely on.
Various hay milk cheeses
![Heumilchkäse aus der Naturkäserei TegernseerLand im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Heumilchkäse aus der Naturkäserei TegernseerLand im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/kaese-aus-der-region-naturkaeserei-tegernseer-land-bayerisches-wirtshaus-restaurant-muenchen.jpg)
Our various cheese types from the Tegernsee Natural Cheese Dairy have one thing in common: They are made with care for dairy craftsmanship, with skill, passion, and not least with respect for what nature gives us. Thus, the Tegernsee Natural Cheese Dairy uses exclusively fresh hay milk, natural rennet, cultures (e.g. lactic acid bacteria), sea salt, and – depending on the variety – some herbs and spices.
Mustard
![Unser Produzent für traditionelle Brote im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Traditionelle und Regionale Brote im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/produzent-muenchner-kindl.jpg)
bread and bakery products
![Unser Produzent für traditionelle Brote im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Traditionelle und Regionale Brote im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/produzent-riedmair.jpg)
Juice and elderflower syrup
![Perger Säfte im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Perger Säfte im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/perger-saefte-im-bayerischen-wirtshaus-restaurant-muenchen.jpg)
Our quality juices from the Ammersee are delivered by Perger Juices. There are healthy, local juices of the highest quality from the district of Starnberg and the Five Lakes Region. The typical, natural flavour of Perger juices are produced without artificial flavours and additives.
Wine
![Spitzenweine aus Castell im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Spitzenweine aus Castell im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/wein-fuerstlich-castellsches-domaenenamt-im-bayerischen-wirtshaus-restaurant-muenchen.jpg)
Top wines from one of the most prestigious winery.
Brandies and liqueurs
![Edele Brände und Liköre von Johann Guggenbichler aus Frasdorf im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Edele Brände und Liköre von Johann Guggenbichler aus Frasdorf im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/edelbraende-likoere-guggenbichler-im-bayerischen-wirtshaus-restaurant-muenchen.jpg)
Liqueurs by Johann Guggenbichler, the brandy factory in Frasdorf. The precious fruit from which our brandies are produced ripen immersed in the nature of the Chiemgau Mountains. Only fully ripe and handpicked fruit meet our high quality standards.
Non-alcoholic drinks
![Edele Brände und Liköre von Johann Guggenbichler aus Frasdorf im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt Edele Brände und Liköre von Johann Guggenbichler aus Frasdorf im Wirtshaus und Restaurant “Der Pschorr” am Viktualienmarkt](Bilder/cocacola-gerolsteiner.png)